Klaziena

“Afvallen Zonder Gedoe” is mijn bedrijfsnaam.
Mijn artikelen – als ook community en e-books –
vind je op Afvallenzondergedoe.com
Mijn webshop vind je op shop.afvallenzondergedoe.nl

Klaziena Waerts en haar missie

Als ervaringsdeskundige, mental coach en gewichtsconsulente help ik jou op een plezierige manier afvallen en weer genieten van eten zonder schuldgevoel of schaamte….en vooral zónder dieet of gedoe!

Voel jij je als een ‘gevangene’ van eten? Je bent er vrijwel de hele dag mee bezig. Je hopt van de ene dieetpoging naar de andere. Je lichaamsgewicht jojoot op en neer. Het ene moment snoep, snaai en vreet je om op het volgende moment jezelf al het voedsel te ontzeggen. Als jij je hierin herkent, dan kan ik jou helpen.

Jij wordt je bewust van je eetgedrag, waardoor je dit én je lichaamsgewicht positief kunt gaan veranderen. Je leert omgaan met je gedachten en gevoelens die jou tot eten aanzetten. En hoe jezelf én je lichaam te accepteren.

Zelf heb ik 22 jaar de obsessie, frustratie, schaamte en schuldgevoel ervaren van het hebben van emotie eten en eetbuien. Toen ikzelf m’n emotionele dieptepunt had bereikt, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds die onaangename emoties moest wegeten en steeds het nieuwste dieet of afslankmethode moest proberen.

Dit werd uiteindelijk een ruim 5-jarig intensief onderzoek waarbij ik allerlei testen, oefeningen en theorieën op mezelf uitprobeerde. Nu heb ik een gezonde emotionele relatie met eten. Ook ben ik 25 kilo lichter en geniet ik weer van eten zonder schuldgevoel of schaamte.

Dit gun ik jou ook en vooral, je verdient dit ook!

Ik gun…nee, het is mijn MISSIE om iedere vrouw, die last heeft van overgewicht én wilt afvallen, gewicht te laten verliezen op een plezierige manier – niet een die gepaard gaat met afzien, honger en frustratie – en weer te laten genieten van eten zonder schuldgevoel. 

De persoonlijke ervaringen van Klaziena Waerts

Wat geeft mij nou…laat ik ’t zo zeggen… het recht om jou te helpen afvallen op een plezierige manier en weer schuldvrij te genieten van eten, weer een prettige en een goede relatie met eten te krijgen? Jou te helpen de controle te krijgen over snoepen, snaaien en vreten. Kortom, wat zijn mijn persoonlijke ervaringen en welke kennis heb ik in huis?

Laat ik beginnen met mijn persoonlijk ervaringen. Als kind had ik last van overgewicht en werd ik daarmee behoorlijk gepest op de lagere school. Pas op de middelbare school bereikte dit gepest de spreekwoordelijke druppel. Ik was mijn te grote lichaam meer dan zat.

Op mijn 12de voor de eerste keer op dieet

Mijn moeder was altijd wel bezig met een of ander dieet en ik kan me nog goed herinneren dat ze toen net was begonnen met het mayo dieet. En besloot ik met haar mee te doen.

Op mijn 12e levensjaar ging ik dus voor de eerste keer op dieet en plaatste mij (achteraf gezien) in de dieetgevangenis. Dit was namelijk de eerste van véle dieet- en lijnpogingen.  

Met dat mayo dieet moest ik wel 4 eieren per dag eten. Hoewel zo ongeveer de eieren uit mijn neus en oren kwamen verloor ik met succes de nodige kilo’s. Helaas kwamen de kilo’s bijna net zo snel weer terug als ik ze had verloren. Maar een dunner lichaam was me wel erg goed bevallen en had ik de smaak te pakken. Daarom ging ik het ene dieet na het andere doen.

Alles of niets

Het was bij mij alles of niets. Of ik was op een streng dieet, of ik had eetbuien. Van mijn 12e tot mijn 19e gaf de weegschaal variërend aan van 55 tot 90 kilo en alles er tussenin.

Op mijn 19de ging ik samenwonen met Michel (waarmee ik nog steeds mee samenwoon) en kreeg ik veel minder last van eetbuien. Vooral die extreme…die waren goddank als ‘sneeuw voor de zon’ verdwenen. Maar van emotie eten én de behoefte om elk nieuw dieet en afslankmethode uit te proberen, daar bleef ik wel veel last van houden.

Hier bleef ik last van houden tot mijn 34ste levensjaar. Toen bereikte ik een emotioneel dieptepunt en besloot ik definitief het roer om te gooien. En begon ik vanaf dit punt het vergaren van mijn huidige kennis.

Wie is Klaziena Waerts?

Mijn naam is Klaziena Waerts, geboren in 1976.

Sinds 1996 woon ik samen met Michel in Bilthoven.
Ook heb ik 2 katten – Daya en Zandra.
Ze zijn zusjes van het ras Heilig Birmaan.

Klaziena Waerts en haar relatie met eten

Vrijwel 24/7 hield ik me bezig met wat ik wel en niet ‘mocht’ eten en bevond ik mezelf in een vicieuze cirkel van afvallen door een dieet en weer aankomen door emotie eten.

Op mijn 34ste bereikte ik een emotioneel dieptepunt. Ik was die strijd met mijn lichaam zó zat. Wilde ik echt mijn hele leven hiermee bezig zijn? Zou ik dan niet op mijn 70ste verjaardag enorm veel spijt hebben dat ik dit en dat niet zou hebben gedaan/ervaren, en dat alleen vanwege hoe mijn lichaam eruit ziet?

Ik wilde het roer omgooien. Niet meer vrijwel continue denken over en aan eten en mijn lichaam. Ik wilde een andere relatie met eten krijgen.

Mijn volgende stap was onderzoek doen

Ik ging me onder andere verdiepen in emoties, (eet)gedrag en (eet)gewoonten, lichaams- en zelfbeeld en (zelf)acceptatie. 

Mijn zoektocht begon in de bibliotheek en op internet. Snel raakte ik zo geïntrigeerd over alles wat ik tegenkwam dat ik boeken aanschafte om vervolgens minuscuul uit te pluizen en te analyseren.

Mijn intensieve onderzoek heeft uiteindelijk ruim 5 jaar geduurd. Vele oefeningen, testen en theorieën heb ik op mijzelf uitgeprobeerd, waardoor ik weer een gezonde emotionele relatie met eten kreeg.

Nu eet ik gewoon wat ik wil. Geniet er echt van én ik voel me er niet schuldig over. Dit gun ik jou ook!

Tijdens deze 5 jaar behaalde ik ook mijn diploma’s voor gewichtsconsulente en mental coach. Ik noem mijzelf nu met trots ‘afslank coach’.

Door mijn onderzoek en ’testing’ op mezelf ontdekte ik dat het neerkomt op een reeks van stappen die je doorloopt om weer een gezonde relatie te krijgen met eten. Deze reeks van stappen heb ik gegoten in een programma, het programma Afvallen Zonder Dieet.

Klaziena Waerts en haar visie

Mijn VISIE is dat alsikna 22 jaar blijvend (25 kilo) gewicht kan verliezen, weer in harmonie met eten kan komen, dat iedereen dat kan én bovenal verdient.

Ik wil jou helpen afvallen op een plezierige manier, en:

  • weer op een een normale manier met eten om laten gaan. 
  • weer van eten laten genieten zonder je er schuldig over te voelen of voor te schamen.
  • jij jezelf niet langer straft met ‘op dieet zijn’ of ‘aan de lijn te doen’.
  • jij jezelf niet meer hoeft uit te hongeren.
  • niet meer je favoriete voedsel hoeft te ontzeggen, omdat dat dit ‘slecht is voor de lijn’ of ‘niet mag van het dieet’.
  • als je oud bent en terugkijkt op je leven geen spijt hebt dat je veel energie, tijd en geld hebt verspild aan diëten en lijnen.
  • jezelf én je lichaam accepteert.

Stel jezelf het volgende voor…

Je bent nu bijvoorbeeld 35 jaar, je weegt 100 kilo en vecht er met alle macht tegen. Maar na elke periode van ‘zelf-afstraffing’ – het maakt niet uit of dat nu een dieet, de sportschool of andere manier is – kom je weer terug op je oude gewicht, of zelfs met rente.

Stel jezelf nu voor dat je 70 jaar bent en nog steeds 100 kilo weegt. Je kijkt terug op je leven en je realiseert dat je 35 jaar(!) van je leven hebt verspild aan tijd, energie, geld, mentale en lichamelijke gezondheid.
Dat wil je toch niet?!

Grote kans dat jij je het volgende nog niet had gerealiseerd

Als je weer een gezonde relatie met eten hebt, je weer van eten kunt genieten zonder je er schuldig over te voelen, ga je op een plezierige manier afvallen. 

Dit lijkt ongeloofwaardig, maar ik heb het zelf ervaren. Tijdens mijn 22 jaar in de cirkel van emotie eten – dieet – afvallen – aankomen door emotie eten was ik altijd veel zwaarder dan dat ik nu ben. Nu ben ik op het gewicht dat bij me hoort en ben happy met mezelf.

NB. dat is een paar kilo meer dan mijn ‘streefgewicht’ die ik altijd moest behalen van mezelf, maar is zó oké 😊

Waarmee kan Klaziena Waerts jou helpen?

Ik help jou afvallen op een plezierige manier, dus zonder het afzien, hongergevoel, frustratie en gedoe van een dieet of lijnen. En weer te gaan genieten van eten zonder schuldgevoel of schaamte.

Hoe doe ik dat?

Ik help je bewust te worden van je eetgedrag en eetgewoonten. Je gaat ontdekken wat onder je onaangename gevoelens en gedachten zit en waar je écht behoefte aan hebt. Je gaat je eigen innerlijke saboterende stem horen en leren hoe je deze tot rust kan brengen, zonder gebruik te maken van voedsel. Ook leer ik je hoe je je ongemakkelijke gevoelens en emoties kan laten binnenkomen én kunt accepteren, zodat je ze niet langer hoeft te onderdrukken met eten.

Wie kan je (eet)gedrag en je lichaamsgewicht veranderen? Jij, jij alleen. Jij, precies zoals je bent. Je hoeft geen bepaalde hoeveelheid moed te hebben om te zien wat er straks gaat gebeuren. Jij hebt die moed, anders zou je dit niet lezen.